Magurit

A MAGURIT által gyártott gépeket az élelmiszer- és állateledel-iparban az egész világon alkalmazzák fagyasztott vagy friss termékek aprítására. Nálunk Ön is megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb megoldást. Gépeinket úgy is ki lehet alakítani, hogy a kés gyorsan cserélhető legyen, ha különböző vágási eredményekre van szükség. A különböző emelő- és anyagmozgató berendezések ergonomikus és folyamatos termékmozgatást tesznek lehetővé

Fromat

A világ kedvenc fagyostermék-aprítója

Magurit Fromat

Több mint 2000 eladott egységgel a MAGURIT FROMAT sorozat valószínűleg a legelterjedtebb fagyostermék-aprító a világon. A FROMAT tartalmazza a MAGURIT összes gravitációs fagyostermék-aprítókését. Ez azt jelenti, hogy a fagyasztott nyersanyag saját súlya révén csúszik le a gépváz lejtős felületén a vágószerszámok felé, ahol „guillotine” típusú penge aprítja kisebb darabokra. Ez ideális a darálóban, kutterben, keverőgépben vagy hőkezelő egységben stb. való további feldolgozáshoz. A vágószerszámok hidraulikus meghajtásúak, így mindig elegendő teljesítményt biztosítanak a fagyasztott termékek aprításához, még nagyon alacsony hőmérsékleten is (-20 °C).

A vágott termék felülete ideális a páralecsapódás alacsonyan tartása szempontjából, ezért a guillotine rendszerű vágás mindig előnyös, ha a terméket a további feldolgozás során szárítani kell: ilyenek például a szárított kolbásztermékek, a dzsemek stb. Az aprítás ideális mértékét az ügyfél az igényeinek megfelelő késfej kiválasztásával érheti el.

Ezek a rendkívül robusztus gépek 800 kg/óra és 7000 kg/óra között minden termelési kapacitáshoz megfelelő megoldást kínálnak. A gépek természetesen megfelelnek az összes helyi biztonsági előírásnak, továbbá könnyen karbantarthatók és tisztíthatók.

Starcutter

A Magurit forgó késtengelyes aprítója fagyasztott termékekhez

Starcutter

A MAGURIT STARCUTTER sorozat a fagyasztott termékek folyamatos darabolására szolgál, nagyon alacsony hőmérsékleten és nagy mennyiségben, kiváló minőségű vágás mellett. Az így aprított termék különösen alkalmas kutterekben, darálókban vagy más berendezésekben való további feldolgozáshoz. Ezt az egyedülálló pengekialakítás, a vágóhenger geometriája, valamint az integrált termékleszorító egység és az egyedi termékadagoló rendszer biztosítja.

A MAGURIT STARCUTTER sorozatában számos gépmodell és konfiguráció található: gépek különféle gyártási kapacitásokhoz és minden gyakori tömbmérethez; kések az összes lehetséges vágási eredményhez, valamint kiegészítő berendezések a gyártósorba való beépítés különféle megoldásaihoz.

Ha kérdése van: Lépjen kapcsolatba velünk vagy nemzetközi forgalmazói hálózatunkkal.

Precut

Precut

Nagy mennyiségű fagyasztott termék darabolásához, akár 25 tonna/óra kapacitásig a PRECUT 328 és 330 berendezést kínáljuk. Ezeket a gépeket olyan üzemekben használják, ahol óránként 8 tonnánál nagyobb folyamatos gyártási kapacitásra van szükség, illetve ahol nagyon nagy tételmennyiségeket kell feldolgozni nagyon rövid idő alatt. A 700 mm-es vágásszélességű PRECUT 328 szabványos EURO- vagy US-tömbök, valamint lemezfagyasztott tömbök aprítására szolgál, míg az 1.480 mm-es vágási szélességű PRECUT 330 használatával akár teljes raklapos rétegek is darabolhatók. A PRECUT 328 berendezés 16 tonna/óra, a PRECUT 330 pedig 25 tonna/óra csúcsteljesítményre képes.

Unicut

Unicut

A UNICUT (UNIform CUTting) egységek a világ legsokoldalúbb és legpontosabb fagyostermék-aprítói. Ezt a pontos guillotine rendszerű vágási és adagolási megoldásnak, valamint a hatékony fagyostermék-leszorítónak köszönhetik. A darabolni kívánt terméket folyamatosan a vágószerszámok felé tolják, miközben leszorítva tartják, a vágás megkezdése előtt stabilizálva azt. Így egyenletes vágási eredmény (UNIform CUTting) érhető el.

A UNICUT különösen olyan termékek darabolásához hasznos, amelyek nem csúsznak a rozsdamentes acélon: ilyenek például az édességek vagy a tejtermékek. Ilyen esetben az adagoló- és leszorítórendszer óriási előnyt jelent.

Dicecut

Dicecut

A MAGURIT DICECUT® 502 és 506 a fagyos hús kockákra és csíkokra való pontos darabolásának elismert eszköze: Mivel nincs szükség hosszú távú pontos temperálásra, ami 2–8%-kal kevesebb cseppveszteséget jelent, csökkennek a darabolt termék újrafagyasztásának költségei, és a teljes folyamatban sok időt nyerhetünk, ami rengeteg megtakarítást jelent. Végül, de nem utolsósorban, a mikroorganizmusok szaporodása is jelentős mértékben csökken.

A DICECUT® 502 vágótér nagysága 420 x 240 x 900 mm, míg a DICECUT® 506 esetében 630 x 240 x 1100 mm, így minden elterjedt EURO- vagy US-szabványú terméktömb feldolgozható, a kamrás rendszerekre jellemző elővágás vagy deformáció nélkül. A gépeket egyetlen személy üzemeltetheti, vagy akár teljesen automata gépsorokba is beépíthető, beleértve a termékadagolást és a vágott termék csomagolását.

Galan

A friss termékek darabolásának legkíméletesebb módja

Galan

A GALAN szó jelentése „kíméletes”, ami pontosan jellemzi azt, ahogy a gép a terméket vágás közben kezeli. A GALAN segítségével a friss, kevert, kéregfagyasztott vagy hőkezelt hús-, baromfi-, hal- és gyümölcstermékek (valamint egyes tejtermékek) szeletekre, csíkokra és kockákra darabolhatók. Ahogy már említettük, ezek a gépek kíméletesek a termékhez, ami elsősorban a szabályozható nyomású szalagos adagolórendszernek köszönhető, amely két párhuzamos szalaggal folyamatosan adagolja a terméket a pengékhez. A termék a vágás előtt nem deformálódik, ami a kamrás rendszerekben gyakran előfordul. Mivel a nyomás szabályozható, még a nagyon törékeny termékek (pl. a pácolt csirkemell) sem károsodnak. Mind a sarlókés, mind a körkés pengék húzóvágással működnek, ezért nagyon pontosak. A fokozott higiénia érdekében a gép szinte minden felülete úgy van megdöntve, hogy a víz és a mosószerek könnyen leöblíthetők legyenek. Az adagolószalagok pozicionálása pneumatikusan történik: egyetlen gombnyomással kioldhatók és leszerelhetők, a vágási területet pedig mindössze egyetlen reteszelőcsap tartja lezárva. Miután kioldották, az egész vágási terület szabadon nyitható és könnyen tisztítható, ami csökkenti a tisztításhoz szükséges időt és a költségeket.

Emelők és szállítószalagok

Emelők és szállítószalagok
A lap tetejére